Rødbedekage med chokolade

Du skal bruge:
4 æg
1,5 dl solsikkeolie
250 g kokossukker
200 g hvedemel
50 g kakaopulver
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
300 g friske rødbeder
3 cm frisk ingefær
90 g hasselnødder
50 g mørk chokolade                                             

1 springform, 24 cm i diameter
PYNT: evt. skovsyre
Tænd ovnen på 175°.

Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommer og farin sammen med en elpisker, og hæld olie i, mens du pisker.

Bland mel, kakao, bagepulver og salt, og rør det i dejen.
Skræl og riv rødbeder og ingefær groft.
Hak hasselnødderne fint (gem en smule til at drysse oven på kagen)
Hak chokoladen fint

Vend hasselnødder og chokolade i dejen sammen med revet rødbede og ingefær.

Piske æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen.

Hæld dejen i en smurt springform, drys de resterende hakkede hasselnødder på kagen og bag kagen på den nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter til den er netop gennembagt.

Pynt evt. den afkølede kage med skovsyre.