Fødderne og kroppen er kloge

Selvom det har ladet vente længe på sig, er der ingen tvivl mere, det er blevet efterår og dermed også tiden for forkølelser, influenza mm. Jeg er allerede stødt på et par stykker i klinikken, og det fik mig til at tænke lidt over hvorfor egentlig, nu vi har haft denne skønne sommer, med sol og varme, så skulle alt da være godt, eller hvad?

Kinesisk hører efterår til i metalelementet, (som har med lunger og tyktarm at gøre) - det er tid til at sætte farten ned, at høste og forberede vinterens komme. Det er en tid, hvor alt i naturen begynder at hengemme og oplagre næring, medens det ydre liv synes at visne. Som med naturen også med os mennesker. Hvis vi ikke formår at høste og lagre de næringsstoffer inden i os selv, som skal bære os igennem en periode med knaphed eller spartanskhed (vinteren), vil vores krop og sjæl komme til at lide.

Generelt skal vi optimalt høste al den naturlige Chi, som vi har spist igennem hele sommerperioden i form at friske grønsager, urter og frugt direkte fra haven. Nu er det også sådan i den verden de fleste lever i, at der bliver spist mere "fast-food", pizzaer, sodavand og is, idet ikke mange har lyst, interesse eller tid til at dyrke sine egne grøntsager ej heller til at lave et dejligt måltid mad tilberedt af friske økologiske råvarer.
Dette kan være én af årsagerne til et lavt immunforsvar, som giver grundlag for den første omgang influenza eller angreb på bronkierne og gentagen medicinering igennem vinter og forår.

Ubalancer i metalelementet viser sig også på fødderne som tør hud på hælene, og generelt tørhed på fødderne.

Har du lyst til at vide mere om, "hvad fødderne fortæller" så holder jeg næste gang kursus i Langeskov, den 5. nov. og i Varde den 10. november.

Kurserne er for alle med interesse i fødder og kroppe. På mine tidligere kurser har jeg undervist, kraniosakral terapeuter, forplejere, fodterapeuter, massører, zoneterapeuter. Er du interesseret, men lidt i tvivl om, hvad kurset kan give dig, så er du velkommen til at kontakte mig her.

Har du brug for at få styrket dit immunforsvar?

Hvis du føler du ikke er helt på plads mht. dit immunforsvar, så er zoneterapi et rigtig godt værktøj til at få styrket din krop til at gå vinteren i møde stærk og fyldt med energi, saft og kraft. Det ville glæde mig så meget at få lov til at styrke dig og din krop, til en vinter med færre forkølelser eller helt uden. Kontakt mig, og aftal en tid.

Styrk dine slimhinder med græskar

Fyld dig med butternutgræskar, der byder på masser af A-vitamin. Giver dig også godt med C-vitamin mod forkølelser og influenza.

Med dampende varm suppe holder du kulden ude og fylder samtidig kroppen med vitaminer, antioxidanter og mineraler.

Hjemme hos mig, er søndag en hyggedag, men også en suppedag. Jeg elsker suppe, og har gennem de sidste mange år lavet mange forskellige slags. En af mine efterårsfavoritter er og bliver græskarsuppen. - her kommer en af mine ynglingsopskrifter på en lækker græskarsuppe.