December

Julen står for døren, året er ved at gå på hæld og et nyt og spændende år ligger og venter på os

December er lysenes tid. For i mørket tænder vi lys. Jeg har her i dette efterår og vinter lavet en daglig praksis for mig selv, hvor jeg hver dag tænder jeg et lys for mørket i mig,
 
På den måde anerkender jeg mine skygger og beder lyset om at lyse på dem, så jeg kan få dem frem fra mørket, anerkende de er der, men ikke lade mig tage af mørket – som kan være angsten, mindreværdet, jalousien, vreden. Måske du kan bruge det til dig selv?

Når mørket sænker sig, kommer vi nærmest per automatik ned i gear, eller sådan skulle det være. Der er mange, som overhører naturens hvisken om at geare lidt ned og sænke farten.

Mange fortsætter ufortrødent samme tempo, som når det er sommer og varme og sol. Det er her problemerne kan opstå. For kroppen kommer på overarbejde. Den anstrenger sig, menneskerne anstrenger sig over evne, med sygdom og ubehag til følge.

Lyt til kroppens signaler, for den skal nok fortælle dig, hvis noget er galt, giv lov til ro og fordybelse. Når vi giver plads til det, giver vi også plads til os selv og giver os tid til at eftertanke. Ja det giver plads til at mærke os selv.

Kan du ikke selv finde ud af at slappe, eller har du brug for en at snakke med om dine udfordringer, og hjælp til at mærke dig selv, så er min zoneterapi en rigtig god investering for dig. Du giver dig selv en times afslapning, kroppen får ro og hvile og du bliver ladet op, dit immunsystem bliver boostet og du giver dig  selv den gave, at du passer på dig selv og din krop.

Hvordan kunne du tænke dig 2017 skulle være for dig
hvis du fik muligheden for at vælge det som kunne berige dit liv? Ofte søger vi mennesker ting uden for sig selv i håbet om at lykken ligger i eks. at få en ny kæreste, et nyt job, nyt hus, eller noget nyt tøj, men skuffelsen finder snart vej, for det var jo heller ikke det. Det hjalp ikke på følelsen indeni.
 
Hvad er det så der skal til for at lykken kan komme?
Jeg har et bud på det.
Start med at se dig selv og anerkend dig selv for den du er.
 
Louise Hay en af mine forbilleder har en fantastisk øvelse i sin bog ”Helbred dit liv”, som hun kalder spejløvelsen. Det går ud på at du stiller dig foran spejlet og så siger du højt eller inde i dig selv ”jeg elsker dig”. Det kan føles svært og akavet til at starte med, men når du har gjort det nogle gange, så vil det føles mere og mere rart. En varme vil sprede sig ud i hele kroppen.

Det er jo sådan at hvis vi ikke kan elske os selv, kan vi heller ikke elske andre. Jesus skrev i sine tekster: ” du skal elske dig selv som din næste”, hvilket betyder at du ikke kan gøre og være noget for andre som du ønsker uden at du elsker dig selv som du er. Gør som den lille dreng her. Hav en fest med dig selv.

Så hvorfor ikke starte nu og forberede dig på det nye som ligger i 2017, hvor det kommer til at handle om at skabe det liv du ønsker fyldt med lykke og kærligheden til dig selv.

Vær mindre hård ved dig selv og mere nænsom, lyt til dit hjertes stemme og ELSK DIG SELV.

Pippi en anden af mine store forbilleder siger det sådan her: ”Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt” – og jeg er sikker på at du som Pippi også kan lære at elske dig selv.

Når jeg kan og Pippi kan, så kan du også.
Jeg ønsker jer alle en smuk og velsignet jul, samt et lyst og lykkebringende nytår med ønsket om at I vil elske jer selv som de fantastiske mennesker I er hver især og tage med jer i hjertet hvad Jesus har lært os.
 
Jeg takker alle der har krydset min vej på den ene eller anden måde i året der er gået. Alle har I været med til at berige mit liv og været med til at gøre en forskel. Tak